torsdag 8. desember 2016

Det mystiske kler Frode Haltlis spill

Det er en spesiell og spennende plate Frode Haltli har gitt ut. På «AIR» samarbeider han med en rekke glimrende musikere og resultatet er litt utenom det vanlige - signert to danske komponister.

Platen innledes med Bent Sørensens (f. 1958) «It Is Pain Flowing Down Slowly On A White Wall» - og på mange måter favner dette stykket mye av atmosfæren på platen. Musikken skifter på en måte fokus underveis - og Frode Haltli som på dette stykket musiserer sammen med Trondheimsolistene lager et fascinerende lydlandskap.
Så følger to verk av Hans Abrahamasen (f. 1952). Soloverket «Air» som har gitt tittel på plata og «Three little Nocturnes» for accordeon og strykekvartett - her i samspill med den lett grensesprengende Arditti-kvartetten. Og spesielt i «Air» og i platas siste verk Bent Sørensens «Sigrids Wiegenlied», værer vi Haltlis evne til å holde på lytterens oppmerksomhet i det som vi vel kan si er enkle oppbygde verk.
Stpr blomst sendes og til platas andre medvirkende - som er med på å skape en fin og spesiell klangopplevelse, selv om platen er tidsmessig litt i snaueste laget.

FRODE HALTLI: Musikk av Hans Abrahamsen og Bent Sørensen
Frode Haltli, accordeon - Arditti-kvartetten, Trondheimsolistene
ECM 2496 (2016)
Spilletid: 44:52

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar