tirsdag 25. april 2017

Nyromantiske klanger

Det er ypperlig formidling solistene Mari Eriksmoen (sopran), Johannes Weisser (baryton) og Trondheim symfoniorkester og kor legger for dagen i Ståle Kleibergs (f. 1958) bredt anlagte «Messe for det moderne menneske» - skrevet i 2015.Når man hopper bukk over modernismen - og stuper rett inn i den romantiske arven - så gjøres det med særdeles god hånd av den norske komponisten Ståle Kleiberg. Musikkens lydbilde er behagelig - og Kleiberg evner å skape klanglige kontraster som pirrer lyttersansene.
Ståle Kleibergs messe handler om tap av eksistensiell mening som motsetningen til håp og tro. Tekstlig er messen lagt opp med de tradisjonelle messeleddene som sentrale elementer og den britiske forfatteren Jessica Gordon har skrevet nye tekster inn i messen.
Lytteropplevelsen er god, og ved siden av at Kleiberg presenterer et solid håndverk - litt innovativt i en forholdsvis tradisjonell form - så er solistenes og de øvrige musikeres inderlige sang og spill av meget godt merke.
Solistenes stemmer passer meget fint i klangbildet som Kleiberg skaper og maestro Eivind Gullberg Jensen leder kor og orkester med stilsikker hånd.
Dette er et verk som «alle» kan like - det er forholdsvis tradisjonelt bygd opp - og har musikalske spenninger som virkelig gjør seg.
Igjen så er det på sin plass å berømme lydsnekkeriet på denne platen. Lindberg Lyds dedikerte teknikere er med på å løfte nok en innspilling ett hakk ekstra.

Innspillingen er formatert i 5.1 DTS HD MA - 11.1 Dolby Atmos - 2.0 LPCM - og 9.1 Auro-3D - i tillegg til en Hybrid SACD.

STÅLE KLEIBERG: «Messe for det moderne menneske»
Mari Eriksmoen, sopran
Johannes Weisser, baryton
Trondheim Symfoniorkester og kor - dirigent: Eivind Gullberg Jensen
Spilletid: 67.55

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar