fredag 28. juli 2017

Et friskt nordnorsk pust

Det er lidenskap, innsikt og friskhet i innspillingene av disse tre Tsjaikovsky-symfoniene som Nordnorsk Opera og symfoniorkester - eller Arctic philharmonic Orchestra om man vil - serverer oss lyttere. Dette er musikk som det finnes tusentalls innspillinger av - og det er godt å registrere at Christian Lindberg og hans musikere kan sin Tsjaikovsky. Det er formidling av meget høy kvalitet.

Symfoniene presenteres på enkelt vis - uten ekstra romantiske tildragelser. Noe av det undertegnede liker best med disse versjonene er at Lindberg er tro mot komponistens tempi, han får frem musikkens kvaliteter uten å gå på akkord med de musikalske rammene.
Lytt til lekenheten i den fjerde symfoniens Scherzosats, la deg fascinere av klarinettens åpningstoner av den femte, la det bruse litt akkompagnert og opphøyd av brassens klanger og synk ned i ettertenksomhet med sistesatsen i den sjette symfonien. Joda, Christian Lindberg klarer å mane frem de fine bildene som Peter Tsjaikovsky maler med sin notepenn.
Nordnorsk Opera og Symfoniorkester er definitivt på vei opp og frem i vårt musikalske landskap - og det er flott å høre at den nordligste landsdelene har et så musiserende og godt orkester i sin midte.

PETER TSJAIKOVSKY: «Symfoni nr.4, 5 & 6»
Nordnorsk Opera og Symfoniorkester - Christian Lindberg
BIS CD 2178 (2016)
Spilletid: 128.51 (2 cd)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar