tirsdag 25. juli 2017

Shakespeare og Hamlet - en moderne myte

Cecilie Løveid og Henrik Hellstenius har lykkes i å skape et scenisk verk som også fungerer på cd. Mye takket være en glimrende libretto og billedlig musikk. «Ophelia Death by Water Singing» er en opera som fanger lytteren - og maner til gjenhør.

Det er tre personligheter i denne kammeroperaen; Ophelia, sunget av sopranen Elisabeth Holmertz - Gertrude, som tolkes av mezzosopranen Tora Augestad - og Hamlet, som synges av barytonen Ivan Ludlow. For øvrig medvirker sangerne Silje Aker Johnsen (sopran), Janna Vettergren (mezzosopran) og Ebba Rydh (mezzo-sopran).
Librettoen er skrevet med bakgrunn i Shakespeares tekster, samt den danske myten om Hamlet. Og librettist Løveid og komponist Hellstenius har sammen skapt et musikalsk univers som pirrer. Musikk og tekst fungerer særdeles godt i de linjene som trekkes opp i operaen, og detaljrikdommen i musikken, samt sangernes meget levende formidling, gjør at opplevelsen for lytteren blir meget fin.
«Ophelias Death by Water Singing» er et moderne samtidsdrama - tragisk i sitt forløp og med tekst og musikk som gir oss i godstolen en håndgripelig - men likevel abstrakt kunstopplevelse. Dette er ingen enkel opera å nærme seg, men lar man den få en mulighet - kan det gi deg en særs rik opplevelse!
Det dyktige samtidsensemblet Cikada ledes av Christian Eggen.

HENRIK HELLSTENIUS / CECILIE LØVEID: «Ophelias Death by Water Singing»
LAWO Classics LWC1098 (2016)
Spilletid: 77.37

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar