onsdag 15. november 2017

Årstider med mellomspill

Henning Kraggerud musiserer sammen med musikere fra Nordnorsk Opera og symfoniorkester. Og det er fire spennende årstider de serverer - med musikalske mellomspill signert Kraggerud selv.

Å "finne" en ny og spennende innfallsvinkel til Vivaldis fire berømte fiolinkonserter er ikke gjort i en håndvending. På denne innspillingen velger Kraggerud seg noen fiolinistiske friheter, noen orkestrale utbroderinger, samt at han setter tempi som noen ganger er i ytterkant av hva gjengs oppfatning er fra tidligere innspillinger av konsertene.
Om det fungerer? Ja i de fleste tilfeller, men noen satser får et så høyt tempo at man knapt rekker å fordøye de musikalske lekkerbiskener. Likedan blir noe av inderligheten i noen langsomme satser litt vingeklippet.
Når det er sagt - så er spillet til solist og musikere så absolutt en nytelse for ørene.
Mellom fiolinkonsertene til den italienske mester setter Kraggerud inn fire egenkomponerte verk - et grep som fungerer sånn passe - for jeg undres om Vivaldis konserter er stedet der den eminente fiolinist Kraggeruds verk passer inn hundre prosent.
Som enkeltstående stykker er Kraggeruds komposisjoner av det gode slaget, men som kommentarer til Vivaldis musikk faller de litt utenom.

På platen:
Antonio Vivaldi: «De fire årstider» 4 fiolinkonserter
Henning Kraggerud: «Preghiera», «Equinox», «the last leaf - Magnus in memoriam» og «Victimae Paschali»

ANTONIO VIVALDI / HENNING KRAGGERUD: Between Seasons
Henning Kraggerud (fiolin og dirigent), Nordnorsk Opera og symfoniorkester
Simax Classics PSC 1356 (2017)
Spilletid: 63.19
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar