tirsdag 10. april 2018

En behagelig crossover

Bodhild Vossgård (f. 1962) er en av Stavanger symfoniorkesters dyktige cellister - og hun er komponist. På platen «Omfavn» presenteres musikk av ulike sjangere. Det er 52 minutter med behagelig musikk - musikk til å lage drømmer rundt.

Vossgård er dyktig musikkskaper - og hun har på en måte en slags fortellende stil i sin musikk - også i de verkene som best kan puttes i båsen klassisk samtidsmusikk.
Egentlig så hadde musikken passet godt inn i en film - en film der bilder og musikk hadde fått regjere alene. Med andre ord kan musikken hennes være rene drømmesekvenser.
Bodhild Vossgård har med seg flotte musikkvenner på denne platen som er med på å gi hennes musikk gode tolkninger.
Dette er ingen krevende plate. Vossgårds musikk er vakker og tekstene er meningsfylte. Hennes mer viselignende sanger er her rammet inn av en Trio for klaver, fiolin og cello i starten av plata, og en cellosonate som avslutning. Og på det viset lager hun en ramme rundt sin egen musikk. Musikkens språk er tiltalende - og som sagt har hun med seg dyktige medmusikere som virkelig yter komposisjonene og musikeren Bodhild Vossgård rettferdighet.
Personlig hadde jeg kanskje valgt å samle de mer «klassiske» stykkene på en plate, og så laget en plate der sangene hennes fikk skinne.

BODHILD VOSSGÅRD: «Omfavn»
SERAF3BEV (2017)
Spilletid: 52.25Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar