onsdag 19. september 2018

Flott innspilling - kort cd

Dette er en den tredje (?) innspillingen av Finn Mortensens monumentale symfoni. Og det er godt spill som presenteres, men cd-platen er lovlig kort.

Det er kun «Symfoni» op.5 som er med på denne innspillingen med Stavanger Symfoniorkester og dirigenten Peter Szilvay. Denne post-romantiske symfonien ruver i det norske musikklandskapet - og er - ved siden av et par av Sæveruds symfonier - noe av det beste som er skrevet av dette slaget i det forrige århundre.
Innspillingen tåler fint å sammenlignes med Mariss Jansons og Oslo-filharmoniens versjon og den forholdsvis nye innspillingen med Munchen Radioorkester og Terje Mikkelsen.
Szilvay har godt tak på orkesteret, og når hans musikalske tolkning har dybde og han gir musikerne mulighet til å gnistre - så får lytteren en minneverdig opplevelse.
Men 37 minutter på en plate er snaut - og det finnes flere orkesterverk av denne spennende komponisten som Szilvay og orkesteret godt kunne tatt med. Derfor ble det fire på terningen og ikke fem - selv om presentasjonen av symfonien holder absolutt nasjonal toppklasse.
Innspillingen er gjort i Stavanger Konserthus.

FINN MORTENSEN: «Symfoni» op.5
Stavanger Symfoniorkester, Peter Szilvay (dirigent)
SSO Recordings (2017/18)
Spilletid: 37.25  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar