fredag 23. november 2018

Utsøkt spill

Igjen får vi som liker solo pianomusikk en tidlig julegave. Dette albumet med musikk av Frederich Chopin er helt i toppklasse. Hyggelig at det er vår egen Leif Ove Andsnes som serverer!

Musikken er vakker - den er melodisk og den treffer og roer ned sjela på en framifrå måte. Og den norske mesterpianisten gjør såvisst ingen skam på denne musikalske magikeren fra Polen.
Her får vi noen av Chopins mest berømte og krevende verk. De fire balladene er krydret med tre av hans nocturner - og maken til spill kan du faktisk lete en god stund etter - og jeg er ikke sikker på om du finner innspillinger som topper denne.
Andsnes spill er følsomt og selvsagt er dette teknisk fullkomment. Musikken bare flyter av gårde som en musikalsk elv. Og det er fint å registrere at Leif Ove Andsnes ikke faller for fristelsen til å sukre denne romantiske musikken litt ekstra - som i utgangspunktet er så pur og ren. Når også lyden er av det klokkeklare slaget, er det bare å sette seg godt til rette å nyte dette pianospillet!
Ett enkelt ord er nok; Takk!

På platen:
Ballade nr.1 i g-moll op.23
Ballade nr.2 i F-dur op.38
Ballade nr.3 i Ass-dur op.47
Ballade nr.4 i f-moll op.52
3 Nocturner (op.15/1, op.48/1 og op.62/1)

FREDERIC CHOPIN: Ballader & Nocturner
Leif Ove Andsnes, piano
Sony Classical B07DS2JCDL (2018)
Spilletid: 50:34


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar