torsdag 28. mars 2019

En flott piano-cd!

Tina Margareta Nilssen har vært i lydbildet i snart 20 år. På denne platen deler hun to virkelige klassiskere med oss, samt fem pianostykker av Signe Lund.

Og Signe Lunds musikk fortjener så absolutt å bli både spilt og lyttet til. Den har nasjonalromantiske øyeblikk, og tar med seg arven etter våre store romantikere, og viser at hun har et godt håndverk og at hun foredler den gode melodien.
Tina Margareta Nilssen viser her et følsom spill som er meget tiltalende. Hun formidler de fem stykkene i «Cinq Morceaux» op.34 på en fortreffelig måte - og henter fint frem musikken til en litt omstridt komponist.
Platens to store verk er Edvard Griegs (1843-1907) «Klaversonate i e-moll» op.7 og Ludvig van Beethovens (1770-1827) «Klaversonate nr.23 i f-moll» op.57 - med tilnavnet «Appassionata».
Her formidler Nilssen musikken på meget godt vis. Hun får musikk til å leve - og tolkningene føyer seg pent inn i det gode selskap fordi Nilssen formidler med innlevelse. For det er tross alt et vågestykke å lydfeste disse to standardverkene for klaver - men hun tåler å bli sammenlignet med de riktig så gode innspillingene, både musikalsk og med sin tekniske eleganse.
Dette er et meget hyggelig musikalsk bekjentskap!

Verd å merke seg er at Signe Lund (1868-1950) var, som noen andre kunstnere, medlem av Nasjonal Samling frem til slutten av 2. verdenskrig og mistet sitt statsborgerskap etter krigen.

TINA MARGARETA NILSSEN: «Appassionata»
Musikk av Edvard H. Grieg, Ludvif van Beethoven og Signe Lund
2L 142 (2017)
Spilletid: 60.04

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar