tirsdag 5. mars 2019

Klassisk strengespill

Å spille inn Mozarts strykekvartetter står for meg som et vågestykke. Det er gjort «tusen» ganger tidligere av stjerneensembler. For slikt må gjøres med kvalitet og overskudd - og det har Engegårdkvartetten.

Jeg ble aldri ferdig med denne platen - den har surret og gått i heimen, i bilen - og på telefonen. Det er ett eller annet som virkelig fungerer med denne innspillingen - og så slo det meg. Det er bent frem klassisk spill de driver med!
Man blir satt tilbake i tid - til 1780-tallet - og til et musikk-skapende som er unikt. Musikken som klinger er det naturligste av denne verden - og man føler - som lytter - at man er i sentrum for en vakker og inspirerende opplevelse.
De tre kvartettene som Engegårdkvartetten her har spilt inn, inngår i de såkalte Haydn-kvartettene. Det er seks av dem og alle er dedikert til Joseph Haydn. Og når to av kvartett-stilens mestere er involvert, er resultatet på mange måter gitt. Mozart har skrevet til beste for «sin musikalske likemann» - og når dette fine ensemblet tar tak i musikken, gis Mozarts komposisjoner både liv og klanglig perfeksjon.
Engegårdkvartetten er i internasjonal toppsjiktet, og det er godt å høre at de innfrir - også når de begir seg ut på den musikalske landevei som mange musikere har gått før dem.
Dette er en imponerende plate!

WOLFGANG AMADEUS MOZART: Strykekvartetter K.421, K.428 K.465
Engegårdkvartetten: Arvid Engegård og Alex Robson (fiolin), Juliet Jopling (bratsj) og Jan Clemens Carlsen (cello)
LAWO Classics LWC1167 (2019)
Spilletid: 79.45

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar