fredag 19. april 2019

Godt trompetspill!

Pacho Flores samarbeider på denne platen med Arktisk Filharmoni og dirigenten og komponisten Christian Lindberg.
Her får du standard trompetmusikk, men også litt nyere musikk signert orkesterets dirigent.

Pacho Flores er en ung prisvinnende trompeter som allerede har gjort stort inntrykk i den musikalske verden med sitt spill. Han var i en periode solo-trompeter i det berømte Simon Bolivar symfoniorkester, og har solid orkestererfaring, Han har spilt under dirigenter som Claudio Abbado, Simon Rattle og Seiji Ozawa.
Her er han solist med musikerne i Arktisk Filharmoni. Og det er godt spill - både av solist og musikere på denne platen, som riktig nok ikke tar helt av.
Det er Christian Lindbergs trompetkonsert «Akbank Bunka» som innleder platen. Denne konserten er skrevet til Ole Edvard Antonsen og ble urframført i 2005 - og senere spilt inn på platemerket BIS - og jeg må si at jeg foretrekker Antonsens samspill med Nordic Chamber Orchestra i dette stykket. Spillet til den norske trompeteren virker lysere og mer lekent, men Flores sin versjon er absolutt hørverdig.
Platas to andre trompetkonserter er den evigunge konserten til Joseph Haydn (1732-1809) og Alexander Arutiunians (1920-2012) «Trompetkonsert i Ass-dur» fra 1950.
Begge disse konsertene er innspilt noen tusen ganger på plate og selv om denne innspillingen er god, har jeg andre favoritter. Platen avsluttes med tre «ekstranummere»; der Pablo de Sarasates (1844-1908) «Zigeunerweisen» og Astor Piazzollas «Oblivion» (1921-1992) utmerker seg.
Orkesterets spiller godt og disiplinert under Lindbergs ledelse.

PACHO FLORES: Fractales
Arktisk Filharmoni - Christian Lindberg (dirigent)
Deutsche Grammophon 481 8060 (2018)
Spilletid: 64:54

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar