fredag 28. juni 2019

En stor stemme

Lise Davidsen er endelig ute med sitt første solo-album med musikk av de to store tyske musikalske dramatikere Richard Strauss (1864-1949) og Richard Wagner (1813-1883). I spann med Philharmonia-orkesteret og Esa-Pekka Salonen gjør hun en sterk plate-debut.

Det hersker ingen tvil om at vi har en stor stemme som kler de to komponistene meget godt. Musikalsk er det lite å sette fingeren på. Hennes samarbeid med den finske maestro er meget godt og de to er dyktige i å forme musikken som fremføres.
Personlig synes jeg det er en fryd å lytte til hennes versjon av Richard Strauss «Vier letzte lieder». Dette er en så inderlig formidling at det er vanskelig å være uberørt. Hun klarer kunststykket å gi hver av de fire sangene forskjellige karakterer som mange kan misunne henne. Og ja - det høres faktisk ut som om hun har sunget disse sangene - finslipt det hele - hele livet. Det er nær perfeksjon.
At hun har tatt med Strauss sine sanger op.27 er prisverdig - spesielt fordi vi da får en flott referanse i forhold til de mer berømte sangene som avslutter platen.
Hennes to tolkninger som  Elisabeth i arier fra Tannhäuser er også helt fantastiske - og jeg skulle gitt mye for å oppleve henne nå i juli (2019) i Bayreuth - nettopp som Elisabeth i Tannhäuser - denne gangen med Valeri Gergiev som dirigent.
Dette er en bunnsolid debut fra Lise Davidsen - og det er bare å glede seg til hennes kommende utgivelser - og ikke minst konserter og forestillinger.

LISE DAVIDSEN: Musikk av Wagner og Strauss
Lise Davidsen (sopran) - Philharmonia orchestra - Esa-Pekka Salonen
Decca 
Spilletid: 63.55



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar