onsdag 13. november 2019

En inderlig stemme

Noen ganger passer bare alt. Musikk, tekster, instrumentariet og den menneskelige stemmen. «Jordlys» er en slik produksjon, der alt veves sammen til en liten musikalsk åpenbaring.

Mezzosopranen Hege Høisæter presenterer musikk av et knippe spennende komponister, alle nålevende - med ett unntak. Og her er det snakk om en musiker som ydmykt tar tak i tekstforfatteres og komponisters intensjoner - og formidler det på en høyst varm og vakker måte.
Høisæters stemme er nemlig av det særdeles vakre og kanskje litt mystiske slaget. Den er lun - men likevel intens, noe som bidrar til at det ferdige resultatet er meget overbevisende.
Dette er musikk hun virkelig har under huden - og med «Jordlys» viser hun hvor raus en musikkopplevelse kan være når samarbeidet mellom komponister og musikere fungerer optimalt. For en del av musikken på platen er skrevet for Høisæters stemme, og slikt blir det selvsagt et nydelig resultat av.
Hege Høisæter skriver i cd-heftet at hun håper denne innspillingen kan hente lys og niste til lytterens egen vandring. Og i denne musikalske skjønnhet og varme er det lett å la seg forføre i et musikalsk landskap som omhandler selve livet. La tekst og musikk «snakke» - for her er det kvalitet - inderlighet og musikalske spenninger å ta inn.
«Jordlys» er bare helt herlig og anbefales varmt!

På platen:
Gisle Kverndokk (f. 1967): «Hälfte des Lebens»
Kjell Mørk Karlsen (f. 1947): «Engel og stjerne» og «Ein stille vind»
Synne Skouen (f. 1950): «Essay-ord», «Memento Malin», «Det bittelille lyset», «Tåkesanger» og «Ordløs»
Thomas Sleeper (f. 1956): «Triptych»
Carl Gustav Sparre Olsen (1903-1984): «Trøytt hjarte»
Rolf Wallin (f. 1957): «Drei Gedichte von Rainer Maria Rilke»

Tekstene er skrevet av: Friedrich Hölderlin, Jon Fosse, Erling Indreeide, Rainer Maria Rilke, Oda Radoor, Jan-Magnus Bruheim og Gro Dahle

Strålende musikere på platen er:
John Lidal, piano
Andjei Maevski, klarinett
Frode Amundsen, tuba
Odd Hannisdal, fiolin
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello

HEGE HØISÆTER: «Jordlys»
LAWO Classics LWC 1175 (2019)
Spilletid: 68:14Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar