fredag 26. mars 2021

Lettbent og underholdende

 


Det er bare å ta frem sjokoladekaken - eller gjerne den berømte Sachertorte. Kaken man nyter best i Salzburg, og som passer utmerket til denne Mozart-platen som sopranen Ann-Helen Moen og pianisten Liv Glaser presenterer. 


Her er det nemlig servert. Godsaker som passer godt inn i den intime salong, eller som en trivelig time i din egen stue. Og dette er platen som man uanstrengt kan kose seg med, ja til og med trekke litt på smilebåndet ved enkelte tilfeller, som i den underfundige «Die Alte», brilliant formidlet av en av landets fremste sopraner.

Det er lov å drømme seg tilbake til den tidløse salong i Mozarts fødeby. Det er lov å lukke øynene å la tankene fare av gårde med denne musikken, som på genialt vis både er enkel å lytte til og fascinerende å høre på. Det er musikk som ikke krever dyp og inngående kjennskap til hverken Mozart, wienerklassisismen eller musikk generelt. Det er faktisk lov å bare nyte, selv om Mozart nok ikke la all verden av prestisje i disse sangene, som han la inn i samlingen «Tyske sanger til å synge ved klaveret».

Ann-Helen Moen og Liv Glaser gir oss disse sangene med et fint anstrøk av eleganse - hvilket er en dyd av nødvendighet om man skal fortære sin Sachertorte. Glaser spiller på et tidsriktig hammerklaver og musiseringen mellom de to er av det gode slaget.

Platen kan gjerne spilles igjen om man ønsker. Det er bare å brygge seg en ny god kopp kaffe, og toppe det hele med et par Mozart-kuler.

Vel bekomme!

ANN-HELEN MOEN / LIV GLASER: «Freunstücke»
Simax Classics PSC1360 (2021)
Spilletid: 62:31Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar