fredag 16. april 2021

En gyllen stemme


 Norske sangere er i vinden om dagen, og en av de er så visst Isa Katharina Gericke. Nå presenterer hun - i samarbeid med Joachim Knoph - sentrale sanger av Johan Kvandal (1919-1999). Og det er særdeles fint å lytte til en sopran som behersker dette lille formatet.


Hele 38 små sanger blir vi presentert for på platen «Å her møter mangt» - en tittel som er hentet fra Kvandals «Norske stevtoner» op.40.

Det er musikalsk rikdom i utvalget som Gericke har hentet fram. Hun får vist hvilken eminent vokalist hun er. Framføringene er full av varme og hennes tydelige diksjon medvirker til at de nesten 70 minuttene platen varer blir en særdeles fin opplevelse.

Stemmen til denne en av våre virkelig flotte sopraner er nærmest gyllen og Gericke tilpasser tolkningene slik musikken som vi møter er både tiltalende og spennende. Og det må sies at hennes medmusiker Joachim Knoph er med på å gjøre lytteropplevelsen slik, at det som strømmer ut av høyttalerne oppfattes nesten personlig. Det er nesten som de to formidlerne synger for deg. Slikt hever inntrykket.

Tekstene på denne platen er hentet fra blant annet Edda-diktningen - norsk lyrikk og barnerim - og medvirker til et fint og variabelt innhold av tekster.

Isa Katharina Gericke er en av våre mest allsidige sangere. Og nettopp det er nok en medvirkende årsak til at hennes formidlingsevne er så god. På en måte finner hun essensen i enhver tekst og melodi og slikt blir det nydelig musikk av. 

Musikalsk er kombinasjonen Gericke/Knoph av det fine slaget - og et rikt cd-hefte der sangtekstene er med beriker utgivelsen.

På platen: 
Sanger fra op.9
«To Garborg-sanger»
«Norske stevtoner» op.40
«Syv sanger» op.4
«7 små barnesanger»
«To kjærlighetssanger» op.58

JOHAN KVANDAL: «Å her møter mangt»
Isa  Katharina Gericke, sopran - Joachim Knoph, piano
LAWO Classics LWC1214 (2021)
Spilletid: 68:19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar