mandag 19. april 2021

Sangfuglen blomstrer


 Mari Eriksmoen er godt etablert i det internasjonale toppsjiktet - og denne innspillingen, med arier av Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) og Georg Friedrich Händel (1685-1759) viser hvor godt hun behersker denne musikkformen.


Det er med innlevelse Mari Eriksmoen gir oss noen av de fineste ariene som de to komponistene har skrevet. At vi også blir presentert for Mozarts arrangementer av noe av Händels musikk er også et interessant element på denne platen. Den viser hvor stor respekt Mozart hadde for sin tyske forgjenger.

Sammen med Stavanger symfoniorkester legger Eriksmoen en klangflate som er av det gode slaget. Vokalen er aldri påtrengende, men behagelig til stede i et balansert lydbilde - og orkesteret viser igjen hvilket godt tak det har på den eldre musikken.

Mari Eriksmoens vokal virkelig blomstrer i denne settingen og igjen blir undertegnede slått av hvor dyktig hun i diksjonskunsten. At hun også synger med den største letthet gjør hele den 70 minutter lange opplevelsen til en fornøyelse.

Stavanger symfoniorkester er også et orkester av godt internasjonalt merke. De har gjennom en årrekke bygd opp sin musikalske ekspertise på eldre musikk - og på denne platen viser musikerne hvilken stor innsikt de har i barokkens og klassisismens musikalske verden. Orkesteret får også skinne i et par overtyrer på platen.

Musikken som presenteres er fra Mitridate, rè di Ponto, K. 87, Idomeneo, K. 366,Don Giovanni, K. 527, Die Zauberflöte, K. 620, pluss to arier av Mozart. Fra Händels hånd har hun tatt med arier fra Der Messias, K. 572 (Mozart arrangement), Giulio Cesare in Egitto, HWV 17,Joshua, HWV 64, Acis und Galatea, K. 566 (Mozarts arrangement), Das Alexander-Fest, K. 591 (Mozarts arrangement), Teseo, HWV 9, og fra Silla, HWV 10.

Stavanger symfoniorkester dirigeres av Jan Willem de Vriend som er tilknyttet Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orchestre National de Lille og Stuttgart Philharmonic Orchestra, samt at han har regelmessige oppgaver med vår fine orkester fra Stavanger.

G.F. HÄNDEL / W.A. MOZART: Arias and Ouvertures
Mari Erksmoen, sopran
Stavanger Symfoniorkester - Jan Willem de Vriend (dirigent)
CHALLENGE RECORDS CC72832 (2021)
Spilletid: 70:31

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar