lørdag 8. oktober 2022

Den virkelig store klangen


 Basstrombone! Bare navnet varsler hva som er i vente. Og med den eminente musikeren Clare Farr bak munnstykket er vi sikret en spennende og "storkjefta" opplevelse.


Farr har plukket ut musikk til denne innspillingen som virkelig viser hva som bor i dette instrumentet - og hun har selskap at en rekke av våre virkelige flotte musikere. 

Det som slår undertegnede etter en rekke gjennomlyttinger er hvor varierte klangfarger dette instrumentet kan formidle. På denne platen møter vi en musiker med sitt instrument i lyriske og vakre passasjer, beint ut brutale musikalske utsving og ikke minst en reise i musikkens tid - fra første halvdel av 1800-tallet og frem til i dag. Det fine her er at Clare Farr setter fokus på bruken av basstrombonen som soloinstrument - og hvilket instrument!

Farrs «Loudmouthed Beauty» gir oss en time med spennende og morsom lytting - og tidvis kan man også sitte i godstolen for så å la fantasien ta oss litt bort fra den virkelige verden. Farr har altså valgt musikk som inspirerer og som gir oss et opplevelsesspenn som er særs tiltalende. Og én ting er å velge musikk - en annen ting er å formidle det på en personlig måte - noe Clare Farr gjør til gangs. 

Denne fine musikeren, som til daglig befinner seg i Kringkastingsorkesteret, har herlige medspillere på platen i organisten Inger-Lise Ulsrud, Norsk Trombone ensemble, med trombonist Sverre Rise, harpist Sidsel Walstad, samt trombonist Petter Winroth og pianist Sigstein Folgerø. 

Lån øret til denne "storkjefta skjønnheten". Opplevelsen er vel verd en time av ditt liv.

På plata:

Bente Leiknes Thorsen (f. 1980): «Lush darkness - glaring light»
Ernst Sachse (1810-1849): «Concerto in F major»
Henri Tomasi (1901-1971): «Etre ou ne pas etre»
Torstein Aagaard-Nilsen (f.1964): «The Daughter of Erda»
Jan Sandström (f.1954): «Sång till Lotta»
Charles Small (1927-2017): «Conversation»
Alexej Lebedjew (1924-1993): «Concerto no.1»

CLARE FARR: «Loudmouthed Beauty»
LAWO Classics LWC1242 (2022)
Spilletid: 59:44

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar