tirsdag 26. oktober 2004

Imponerende gjeninntreden

Pianisten Lisbeth Skogen opplevde i 1987 alle musikeres mareritt. Hun ødela sin høyre hånd i en ulykke. Etter å ha kjempet seg tilbake til "konsert-nivå" i 2001, er hun nå endelig å finne på plate igjen. Og det er en imponerende plate Skogen har satt sammen. Ikke bare er programmet av den interessante sorten - men interpretasjonen av musikken er av det meget overbevisende slaget.

Plata innledes med musikk av to norske komponister. Per Hjort Albertsens " Sonate op.4" (1946) er av det lekne slaget, full av folkelig spenst og liv. Dette blir mer enn lekkert formidlet. Fartein Valens tre enkeltstående stykker viser at Skogen har en ypperlig evne til å formidle de litt innadvendte småstykkene.
Også de to utdragene hun har valgt fra J.S. Bachs "Das Wohltemperierte Klavier" blir foredratt på en liketil og vakker måte, selv om undertegnde ikke har pianoet som favorittinstrument når denne musikken skal oppleves.
Avslutningsvis har hun valgt Johannes Brahms' "6 klaverstykker op.118" , hvor hun er en elegant tolker av en av romantikkens store komponister.
Skogen viser at hun er tilbake for fullt og at hun behersker de pianistiske utfordringene.
Lisbeth Skogen er utdannet i Norge, England, Tyskland og Italia. I tillegg har hun hatt studieopphold i Moskva og Budapest. Hun har gitt mange konserter i Norge, både i Oslo og rundt i landet forøvrig. Dessuten har hun konsertert i en rekke europeiske land og gitt radiokonserter i Norge, Sverige og Tyskland.

LISBETH SKOGEN: "Inspired"
Toner&Ord TONORD1 (2004)
Spilletid: 58.30

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar