fredag 10. april 2015

Blomstrende virtuos

Å gi seg i kast med Mozarts fiolinkonserter er en ting. Og spille dem inn på cd slik at alle kan sammenligne den nye utgivelsen med alle fiolinvirtuoser i hele verden, er på mange måter det samme som å bli kastet inn til løvene. Og det er den utfordringen Vilde Frang har tatt med denne platen.

Det er mesterens første og femte fiolinkonsert som den norske fiolinisten har tatt for seg, sammen med hans Sinfonia Concertante i Ess-dur K364. Og det tar ikke mange sekundene før undertegnede smiler. Hennes strengespill er så lekende lett at selv den gamle mester Mozart forhåpentligvis vill applaudert en god stund.
Frang yter hver eneste note rettferdighet. Hun er særs lydhør ovenfor sine medmusikere og hun former disse konsertene på noe som kan betegnes som en selvsagt måte. «Det er slik det skal være» tenker man under gjennomlyttingen.
Det er også vel verd å lytte ekstra godt til cadenzaene på disse konsertene. Også de glir inn i en musikalsk enhet med konsertene - briljant spilt!
Nå er også samspillet med Maxim Rysanov (bratsj) av det særs gode i Sinfonia Concertante. Her er det to lyttende musikere som utfyller hverandre helt inn til siste tone.
Det er herlig å høre Vilde Frang spille Mozart. Resultatet er i ypperste klasse!

VILDE FRANG:
Wolfgang Amadeus Mozart:
Fiolinkonsert nr.1 B-dur K207
Fiolinkonsert nr.5 A-dur K219
Sinfonia Concertante Ess-dur K364

Ensemblet Arcangelo - Jonathan Cohen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar