onsdag 1. april 2015

Strålende vakkert

Norske innspillinger hevder seg stadig på den internasjonale musikkhimmelen. Denne gangen har Barokkanerne tatt for seg orkestermusikk av Georg Philipp Telemann (1681-1787). Og hvilket musikalsk møte det er blitt!

Telemann står for en enorm mengde musikk. Hans komposisjoner har tatt stadige større lytterandeler i de senere årene, også her i Norge.
Og produktiviteten til Telemann er det ikke noe å si på. Med over 3.600 verk på samvittigheten skjønner man at samtidens konsertopplevelser i mange tilfeller bestod av musikk signert Telemann. Han var en langt mer spilt komponist enn Bach. Og selv hans gode venn Händel kom litt i skyggen på 1700-tallet.
Nå er det en frydefull plate som Barokkanerne har sluppet, eminent ledet av Kati Debretzeni, som også er solist i fiolinkonsert og dobbeltkonserten som er med på denne platen. Det er også en utsøkt øreglede å lytte til platens tre andre solister; oboisten Alfredo Bernardini, traversfløytisten Torun Kirby Torbo og blokkfløytisten Ingeborg Christophersen.
Formidlingen av musikken vi hører er av det ypperlige slaget. Det er lekende lett framført og soloinnslagene er i internasjonal toppklasse. Her har det Oslo-baserte orkesteret virkelig klart å presentere en plate som bør vekke internasjonal oppsikt.

På plata:
«Konsert i e-moll for fløyte, fiolin og strykere»
«Obokonsert i c-moll»
«La Bourse», suite i B-dur
«Fiolinkonsert i B-dur»
«Konsert for fløyte, blokkfløyte og strykere i e-moll»

BAROKKANERNE: «Totally Telemann»
LAWO cd LWC 1074 (2015)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar