tirsdag 7. juli 2015

Cantus: «Spes - Håp»

Cantus nye plate «Spes» er en drøm. Vakker, nyskapende og med en klang som er utrolig. Det er en stund siden en kor-cd er så gjennomarbeidet. Dette er bare nydelig.

En viktig del av albumet er samarbeidet koret har med Frode Fjellheim - en sørsamisk musiker som tidligere har arbeidet med musikere som Iren Reppen og Annbjørg Lien. Fire av sporene på «Spes» er signert Fjellheim og når man har valgt musikk å sette samisk tradisjonsmusikk opp mot den vestlige sakrale musikken - signert blant andre Knut Nystedt blir resultatet tidvis magisk.
Tittelen «Spes» betyr håp på latinsk - og dette ordet kan faktisk brukes som betegnelse for klangen som sangerne og «lydtrollmannen» Morten Lindberg får til med denne innspillingen.
Man sitter hele veien i godstolen og blir fasinert - både med de vakre sangene, den intense musikalske spenningen og ikke minst lyden som virkelig er i ypperste klasse.
«Spes» toppes med musikk millioner av mennesker har hørt tidligere. «Vuelie» er musikken fra Disneyfilmen «Frost» som har gått sin seiersgang rundt om i verden. Dette vakre lille stykke er skrevet av Frode Fjellheim og Christophe Beck - og sunget av Cantus. Et slikt album kunne ikke bli avsluttet bedre!
Cantus dirigeres av Tove Ramlo-Ystad og medmusikere er Frode Fjellheim (joik og synthisizer), samt perkusjonisten Snorre Bjerck.

Foruten Frode Fjellheim og Knut Nystedt, bidrar komponistene Eriks Esenvalds, Mia Makaroff, Eva Ugalde, Ko Matsushita, Franz Xaver Biebl og Kim André Arnesen med musikk til «Spes».

Lyden er helt unik på denne platen, som leveres i formatene: MCH 5.1 DSD, Sterero DSD, DTS HD MA 5.1, Auro-3D 9.1, LPCM 192 khz, samt Mshuttle: FLAC og mp3.

CANTUS: «Spes»
2L 110 (2015)
Genre: Klassisk/World

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar