torsdag 11. februar 2016

Frisk Beethoven-avslutning

Det svenske kammerorkesteret avslutter sin serie med innspillinger av samtlige orkesterverk signert Ludvig van Beethoven. 12 cd'er er det blitt - og på denne platen serveres en frisk utgave av den femte klaverkonserten, samt koralfantasien.Det er Boris Berezovsky som er denne platens solist - og det er utrolig befriende å høre en så distinkt og presis musiker. Han spiller med overskudd og glød, slik at disse to verkene blir av det friske slaget gjennom høytalerne.
I den femte og siste klaverkonserten velges det fine tempier som gir framførelsen et herlig driv. Selv noe ytterst få upresisheter i orkesteret tåler vi når klaverspillet er utrolig virtuost.
At Berezovsky også kan spille med følelse i fingrene, avslører han i den andre satsen, der også balansen med orkesteret er optimalt.
Rondoen som avslutter konserten, spilles støtt og med en utadvent tilnærming. Det er presist og satsen fremstår som en musikalsk lekkerbisken.
Fantasien er også av god standard, selv om verket fremstår litt mindre distinkt enn pianokonserten. Spesielt i starten av Allegro Molto-partiet blir det litt ullent - men like fullt blir den helhetlige opplevelsen av det gode slaget.
Dette er en fin avrunding av en imponerende serie og igjen har dirigent Thomas Dausgaard en god hånd om musikken som formidles.

LUDVIG VAN BEETHOVEN: «Klaverkonsert nr.5 Ess-dur op.73» - «Fantasie c-moll for klaver, solister, kor og orkester op.80»
Det svenske kammerorkesteret, Vokalsolister, DR vokalensemble og kor
Boris Berezovsky, klaver - dirigent: Thomas Dausgaard
Simax Classics PSC 1285 (2015)
Spilletid: 53:49

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar