fredag 18. mars 2016

Ta på musikken!

Kombinasjonen med komponist Øyvind Torvund og ensemblet Asamisimasa har her resultert i en plate som er spesiell. Takket være komponistens evne til å kombinere akustiske og elektroniske opptak med sprell levende musikere - blir dette en produksjon av det særdeles hørbare slaget. For her er det overraskelser bak hver eneste klang.Plata innledes med «Willibald Motor Landscape». Og her er det motorlyder og bylyder i en herlig collage med et knippe strålende og nysgjerrige musikere. Opptak av billyder fra Oslo, racerbiler og andre særs konkrete ting fascinerer stort!
«Wolf Studies» - platas tredje spor er etter min mening innovativt, spenstig og klanglig unikt. Hvilke instrumenter imiterer ulven - og hva er ekte ulvelyd? Man kan bli sittende å fundere over slikt lenge.
Andre naturlyder har Torvund plassert i «Neon Forest Space». Dette er kanskje det mest lyriske verket - godt plassert i kategorien musikk- og naturopplevelse.
«Plastic Waves» er et spark til vår materielle verden. Kaldt og tidvis infamt skrevet.
Ensemble asamisimasa er definitivt med på å forme denne platen. Her kan man tidvis ta på musikken - så konkret er det klingende resultatet som finner veien ut av høytalerne. Dette er glitrende spilleri på en meget spennende og morsom plate.
At denne platen også stakk av med en Spellemannpris for 2015, bør altså ikke være noen overraskelse!

ASAMISIMASA: Musikk av Øyvind Torvund
Aurora ACD5078 (2015)
Spilletid: 58.41


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar