søndag 20. mars 2016

Påskens musikk

Tre av landets fineste musikere på sine instrument; mezzosopran Marianne Beate Kielland, fiolinist Elise Båtnes og organist Kåre Nordstoga, har nå gått sammen om å lage platen «Påsketid», der salmer fra alle påskens stemninger er med. Og man trenger slett ikke være religiøst anlagt for å nyte denne platen.Selv om salmene er sentrale på «Påsketid», er det Marianne Beate Kiellands og Kåre Nordstogas tolkning av det gripende «O Domina Nostra» op.55 av Henryk Gorecki (1933-2010) som må regnes som innspillingens virkelig store opplevelse. Kielland oppviser en varme og innlevelse i verket som er av det meget fine slaget.
I tillegg til påskesalmene, presenteres stykker fra den klassiske påskemusikken signert Bach og Händel.
De tre musikerne har tatt med seg musikk av blant andre Egil Hovland, Søren Gangfløt og Ludvig M. Lindeman - musikk som virkelig hører påsken til - alt helt nydelig fremført.

Platen er laget for å belyse påskens tematikk og samtidig for å gi et bidrag til å løfte de vakre kjente og mindre kjente påskesalmene fram i lyset.

Mezzosopran Marianne Beate Kielland er en av Norges mest profilerte sangere i dag og opptrer jevnlig med de fremste orkestre og dirigenter i Europa og Japan.
Fiolinist Elise Båtnes er 1. konsertmester i Oslo-Filharmonien. Hun har vært solist med alle de største norske symfoniorkestrene, og hennes konsertvirksomhet omfatter solistoppdrag med anerkjente orkestre og dirigenter over hele verden.
Kåre Nordstoga er domorganist i Oslo Domkirke, og en aktiv konsertorganist. Som domorganist fremfører han jevnlig et stort orgelrepertoar, og de siste årene har han blant annet vært solist med symfoniorkestrene i Oslo, Bergen og Trondheim.

«PÅSKETID»
Marianne Beate Kielland (mezzosopran), Elise Båtnes (fiolin), Kåre Nordstoga (orgel)
LAWO LWC1077 (2015)
Spilletid: 63.39

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar