fredag 25. mars 2016

En ekte sangfugl

Det er sanger og romanser som sopranen Mari Eriksmoen og pianist Alphonse Cemin gir oss på denne platen. Og for oss som har vært så heldige å høre Eriksmoen i det riktig så store formatet - blant annet på Nasjonaloperaen i Oslo, er spranget til det mer intime formatet stort. Men du verden så fint hun gjør dette!

Mari Eriksmoen er en av landets største sangtalenter og det er spennende å følge denne lysende sopranen.
På denne platen har hun tatt med sanger og romanser av Edvard Grieg (1843-1907), Agathe Backer Grøndahl (1847-1907), Hugo Wolf (1860-1903) og Richard Strauss (1864-1949).
For oss nordmenn er nok Griegs og Backer Grøndahls sanger mer kjente enn de to tyske komponistenes vokale skriverier i dette lille formatet, men det som slår en når programmet på cd-platen har sunket inn er at disse sangene står godt til hverandre og de norske stykkene heller faktisk litt mot den mellomeuropeiske tradisjonen.
Programmet er godt og Mari Eriksmoen er særdeles dyktig når det gjelder både musikalsk formidling og ikke minst diksjonen på disse stykkene. Det er faktisk ikke nødvendig å ha tekstheftet som jukselapp under gjennomlyttingen.
Også sangene til Wolf og Strauss er en nytelse å lytte til - og som helhet er dette et vakkert og stilistisk godt album.
Alphonse Cemin er er meget god akkompagnatør til den norske sangfuglen.

MARI ERIKSOMEN / ALPHONSE CEMIN: Sanger av Grieg, Backer Grøndahl, Wolf og Strauss
ALPHA Classics 207 (2015)
Spilletid: 47:13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar