mandag 8. august 2016

Usedvanlig godt samspill

Vi er godt vant med lydbildet i innspillingene fra plateselskapet 2L. Og når lydbildet formidler et spill av absolutt internasjonal toppklasse, slår ørene nesten krøll på seg. Samspillet på plata «Reflections» er av det usedvanlig gode slaget.Trondheimsolistene har denne gangen tatt med seg «Variasjoner over et tema av Frank Bridge» op.10, signert Benjamin Britten (1913-1976) - «Fantasia over et tema av Thomas Tallis» av Ralph Vaughan Williams (1982-1958), samt Igor Stravinskys (1882-1971) «Apollon Musagéte».
Dette er musikk som på hver sin måte varsler om fornyelse i samtiden. Musikken i disse tre verkene har en inderlighet i seg som maner til musikalsk perfeksjonisme, noe dette ensemblet igjen viser at de innehar  Musikken er sentral i de tre komponistenes bidrag til musikkhistorien - og står meget godt til hverandre på denne produksjonen.
Trondheimsolistene viser igjen for all verden hvilket eminent ensemble som  finnes her på berget. Strykerklangen er kompakt, og individenes spill legger seg meget fint i ensemblets klang. Det er også imponerende å registrere det kollektive i både svake og sterke partier. Orkesterbildet er ganske enkelt helt perfekt.
Lyden på 2L's produksjoner er nesten som et lite eventyr - hvilket de også har fått bevis for gjennom flere Grammy-nominasjoner. Denne gangen er lydbildet tett på lytteren, og man føler igjen at man nærmest er til stede under avspillingen. Nærmere-konsert-i-stua kommer du vel egentlig ikke.
Cd-heftet må også nevnes. Informasjonen er av det gode slaget - lettfattelig og interessant - både om musikken og ensemblet, samt bilder fra innspillingen og tegninger av orkesteroppsettet.
Artig er det også å få titte på opptaksituasjonen i Selbu kirke med en film som finnes på Blu-ray versjonen.

Denne innspillingen finnes i:
Hybrid SACDMCH 5.1 DSD - Stereo DSD - 2.0 LPCM 192/24 - 5.1 DTS HDMA 192/24 - 9.1 Auro-3D  og Dolby Atmos.

TRONDHEIMSOLISTENE: «Reflections»
2L-125-SABD (2016) (Blu-ray og SACD)
Spilletid: 70.12

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar