torsdag 20. oktober 2016

Herlig vokal

Uranienborg Vokalensemble viser nok en gang at de er et ensemble å regne med helt i toppen av norsk musikkliv. På «Himmelerand» rettes søkelyset på den nye norske salmeboka, men det er først når koret utfordrer samtidskomponister man virkelig blir imponert.For noe av materialet er tradisjonelt, selv om man aner en litt nye pensler og friske klanger her og der.
Plata innledes med en voksen versjon av «Jerusalem, Jerusalem» - først som orgelimprovisasjon ved Inger-Lise Ulsrud, før organist og kor forenes i en vakker framføring.
På «Kom regn, kom fred, kom trøst» er en eldre salme, som her har fått helt ny drakt av Marianne  Reidarsdatter Eriksen - som også er solist i denne tresatsige perlen. Sammen med Ørjan Matres «Der sola renn i Himmelrand» og fine melodier i Trond F. Kvernos «I dine hender, Fader blid» og Henrik Ødegårds «Kvar er du Gud, Kvar finn vi deg» er de virkelig fine godbitene som gjør denne produksjonen meget hørverdig. Også Rasmus Thaarups arrangement av landets nasjonalsang blir meget fint formidlet.
Koret er gode med sin diksjon - og dirigent Elisabeth Holte er særdeles flink til å søke balanse og klang hos sangerne.
Som vanlig er lyden av det sterke slaget, og hyggelige virale blomsterbuketter sendes Morten Lindberg og Jørn Simenstad. Deres innsats for lydkvalitet løfter alltid en innspilling. «Himmelrand» kommer i 2 utgaver - Blue-ray og Hybrid SACD.

Musikken på denne platen er skrevet av: Charles Hubert Parry, Marianne Reidarsdatter Eriksen, Henrik Ødegård, Johann Abraham Peter Schulz, Rikard Nordraak, Aage Samuelsen, Ørjan Matre, Carl Nielsen og Trond Hans Farner Kverno.

URANIENBORG VOKALENSEMBLE: «Himmelrand»
2L 126- SABD (2016)
Spilletid: 60.32

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar