torsdag 14. september 2017

Historiefortelleren

Ketil Hvoslef (f. 1939) er her med den tredje kammermusikk-cd'en. Planen er at Hvoslefs komplette komposisjoner for mindre besetninger skal gis ut. Og på denne innspillingen fortelles det musikalske historier som fascinerer og underholder.

Rullende flasker - litt Mozart - en fin melodi og et stykke musikk der oppdragsgiveren forsvant, er noen av de bildene som Ketil Hvoslef skaper i de fem verkene som er presentert på denne platen.
Igjen møter vi en komponist som får fortalt mye i de forholdsvis slanke komposisjonene. Og her ligger litt av hemmeligheten til at Hvoslefs musikk fascinerer hver gang en lytter til dem.
For eksempel i «Sextett» (1980) - et verk for fløyte, klarinett, horn, gitar, fiolin og piano. Et sant oppkomme av musikalske ideer som griper i hverandre, kastes ball med og lekes med. Det kan gjøres nettopp fordi Hvoslef behersker å kombinere så vidt ulike instrumenter på et herlig vis.
Igjen blir en slått av kvaliteten på musikerne på denne platen. Hele ti glimrende utøvere gir sitt beste på platas fem verk, der samspillet er av det viktige slaget. Musikken tilblivelse spenner fra 1974 til 2007 - og gir igjen et meget fint innblikk i en særdeles spennende komponist. Utøverne er i toppklasse - musikken like så - ingen grunn til ikke å skaffe seg denne med andre ord.


På plata:
«Inventions» (2007)
«Kvartoni» (1974)
«Bel Canto» (2005)
«Kirkeduo» (1990)
«Sextet (post)» (1980)

Utøvere:
Ricardo Adrionzola (fiolin), Einar Røttingen (piano), Hilde Haraldsen Sveen (sopran), Frode Thorsen (blokkfløyter), Stein-Erik Olsen (gitar), Egil Haugland (gitar), Karstein Askeland (orgel), Gro Sandvik (fløyte), Diego Lucchesi (klarinett) og Ilene Channon (horn).

KETIL HVOSLEF: «Chamber works no III»
LAWO Classics LWC1117 (2016)
Spilletid: 64.53

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar