mandag 11. september 2017

Velkommen til en rik klangverden!

Samarbeidet mellom Ensemble 96 og Lindberg Lyd har her resultert i en av de flotteste korklangene jeg har opplevd gjennom høyttalerne. Du kommer ikke nærmere sangerne - uten å være midt blant dem!

Når Lindberg Lyd legger så mye ekspertise og musikkunnskap i potten - og har med seg et duggfrisk kor - som ikke går av veien for å fronte ny vokalmusikk - er det nesten selvsagt at opplevelsen for oss lyttere blir helt spesiell.
Allerede etter åpningsakkorden i Martin Ødegaards «Love me» blir en slått av hvor fantastiske korets 24 stemmer blander seg i hverandre. Koret innehar også egenskapen til å formidle en glimrende diksjon, og når de musikalske fraser, linjer og klanger bygges på en en slik måte som dirigent Nina T. Karlsen gjør - så er dette blitt en særdeles flott innspilling.
Norsk kortradisjon står sterkt her i steinrøysa - og det er nettopp slike vokalgrupper som Ensemble 96 som er med på å forme norsk vokalmusikk.
Det er urettferdig å fremheve enkelte verk på denne platen, men foran nevnte stykke av Martin Ødegaard, samt Torbjørn Dyruds «Lovesings I-III» er herlig nybrottsarbeid!

På platen:
Martin Ødegaard: «Love me»
Torbjørn Dyrud: «Lovesongs I-III», «Med en bukett» og «Laughing Song»
Karlheinz Stockhausen: «Armer junger Hirt»
Jean-Yves Daniel-Lesur: «La Voix du Bien-Aimé» og «La Sulamite»
Frank Havrøy: «Réve pour l'hiver»

ENSEMBLE 96: «so is my love»
Mari Skeie Ljones (fiolin)
Nina T. Karlsen, dirigent
2L-140-SABD (2017)
Spilletid: 43.22

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar