mandag 25. september 2017

Klassisk strengespill

Arvid Engegård og Nils Anders Mortensen gir til beste Robert Schumanns Fiolinsonater op.105 og op. 121, samt «Fünf stücke om Volkston» op.102. Og det er gjort med varmt spill og god innsikt!

Fiolinsonatene er to av de mer sentrale sonatene som ble skrevet høsten 1851 - ikke lenge før Robert Schumann (1810-1856) ble alvorlig mentalt syk. Stykkene er fantastisk gjennomkomponerte og vitner lite om den forestående tragedien som skulle ramme komponisten.
Dette er med andre ord genial musikk - og den formidles her av Arvid Engegård på fiolin og Nils Anders Mortensen på piano i en innspilling som så absolutt tåler å sammenligningen med de store fiolinisters tolkninger ute i fiolinsfæren.
Tolkningene er kraftfulle - og det spilles med musikalsk pondus, varme og ikke minst litt musikalsk humor. De to musikerne klarer på fint vis å gi lytteren en flott opplevelse gjennom disse sonatene.
Som avslutning på plata har de tatt med «Fünf stücke om Volkston» op.102, fem miniatyrer som Schumann skrev to år før sonatene. De fem satsene er alle av det ytterst melodiøse slaget og duoens spill får fram godsmilet i sofakroken.
Martin Anderson har skrevet den ledsagende teksten i CD-heftet - godt formidlet det også!

ROBERT SCHUMANN: Fiolinsonater
Arvid Engegård (fiolin - Nils Anders Mortensen (klaver)
LAWO Classics LWC1110 (2016)
Spilletid: 62.54


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar