fredag 15. desember 2017

Ung trio med ung Beethoven

Ssens trio ble stiftet i 2014 med fiolinist Sølve Sigeland, bratsjist Henninge Landaas og cellist Ellen Margrete Flesjø, altså musikere med lang erfaring fra Vertavo-kvartetten og Grieg trio. Det høres!

Beethoven tidlige verk er en særdeles behagelige lytteropplevelse - og når musikken foredras på slik måte som Ssens trio gjør, blir de drøyt 70 minuttene denne platen varer til en vakker øreopplevelse.
Det er den unge Ludvig van Beethoven (1770-1827) vi møter på denne platen. Både hans «Stryketrio i Ess-dur» op.3 og «Serenade i D-dur» op.8 ble utgitt i 1797 og man aner en inspirasjon fra den store Mozart i denne musikken.
De tre musikerne er særdeles godt samspilte. De fremviser en musikalsk finesse som er optimal - både når det gjelder både form og samklang. Spesielt imponerende er det å legge merke til de tre musikernes evne til å smelte sammen til en musikalsk enhet. Slikt blir det god kunst av.
Musikken er nesten salongaktig - og det tar Ssens trio på alvor. Det klinger så likefrem og enkelt det hele, selv om vi vet at å formidle slik musikk krever en stor dose musiseringskunst.
Dette er en plate som bør nytes i sin helhet.
God lytt!

LUDVIG VAN BEETHOVEN: Stryketrio op.3 og Serenade op.8
Ssens trio
Lawo Classics LWC1122 (2017)
Spilletid: 71.36

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar