mandag 29. januar 2018

MessingSpill!

Noen ganger så stemmer ting 100 prosent. Slik som denne platen med musikk av Bjørn Morten Christophersen (f. 1976).

Norske brass-instrumentalister befinner seg definitivt i toppklassen, noe denne platen gir bud om. Oslo Philharmonic Brass viser et imponerende samspill i musikk som både er underholdende, tidvis nyskapende - og gjennomgående vakkert!
Christophersen kan dette med å sette sammen instrumenter som klinger godt - og hans musikk er av det spennende slaget - så underholdningsverdien og det musikalske utbyttet på denne platen blir av det meget gode slaget.
Musikerne fremstår som et særdeles godt ensemble både som trio og som kvintett. De tolker de fjorten enkeltstående stykkene på en fantastisk fin måte - og slik platen er satt sammen, blir opplevelsen uten dødpunkter. Både de melodiske linjer og den tekniske briljans musikere og musikken har, gjør denne platen til et must for alle som liker kammermusikk - og da spesielt for blåsere.
Uansett - jeg må fremheve platas avslutningsnummer «Woven Brass» - her er det 14 minutter med pur musikkglede, utforskertrang og virtuositet.
Og du...bruk volumknappen og la klangen fylle stua di!

Oslo Philharmonic Brass består av; Jonas Haltia (trompet), Axel Sjöstedt (trompet), Brynjar Kolbergsrud (trompet), Jan-Olav Martinsen (horn), Thorbjørn Lønmo (trombone), Frode Amundsen (tuba).

BJØRN MORTEN CHRISTOPHERSEN: «Woven Brass»
Oslo Philharmonic Brass
2L - 143 - SABD (2018)
Spilletid: 58.39

Formater:
5.1 DTS HD MA 24/192 kHz
9.1 Dolby Atmos 48kHz
2.0 LPCM 24/192kHz
9.1 Auro-3D 96Khz


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar