torsdag 29. mars 2018

Den modne testen

Vilde Frang er blant våre aller beste musikere, noe hun beviser med en plate spekket med svisker. Plata er egentlig ingen revolusjonerende sak, men Frang lanserer altså et program de aller største fiolinistene i verden har gjort før henne. Og hun gjør det med bravur!

Schumann, Wieniawski, Schubert, Debussy, Kreisler, Dvorak og Albeniz er bare noen av de ultrakjente komponistene på denne platen. Og denne gangen er det Vilde Frangs modne og inderlige spill som fascinerer. Hun kunne egentlig spilt hva som helst av «svisker» denne gangen. For med det virtuose og lekre spillet hun oppviser blir samtlige 17 spor på denne platen interessant og behagelig lytting.
Og det jo det som er meningen med denne platen. Den er enkel å lytte til, tiltalende i programvalg og altså - fantastisk spilt. Det er klangen hun formidler med sin fiolin som denne gangen bærer innspillingen helt frem og litt til. Flere ganger under gjennomlyttingen var ordet «wow» farlig nært. Dette er bare helt nydelig.
Ingen bombe av en plate - rent programmessig, men du verden for en musikalitet hun fremviser i disse superkjente stykkene.
Vågestykket hennes har lykkes. For å gjøre en slik plate - som en rekke av verdens ledende fiolinister har gjort før henne - har krevd mot - og modenhet. Og denne musikeren har de kvalitetene - i rikt monn.

VILDE FRANG: «Homage»
Vilde Frang, fiolin - José Gallardo, klaver
Warner Classics (2017)
Spilletid: 54:51

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar