torsdag 22. mars 2018

Levende Bach

Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria gir oss motetter av Johann Sebastian Bach (1685-1750). Snakker vi høytidsstund her? - Definitivt!

Det er en fryd å høre dette koret, som denne gangen musiserer sammen med Ensemble Allegria - et ungt ensemble i all mening. Musikerne er mellom 21 og 30 år - og ensemblet har bare så vidt rundet sine ti første år.
Sammen med solistkoret serverer de her Bach-motetter med en friskhet og et overskudd som er helt fantastisk. Dirigent Grete Pedersen viser hvor godt håndlag hun har med denne type musikk og hennes musikalske ledelse er er moden, full av musikalsk innlevelse og forståelse for barokkens stil.
Det blir en god lytteropplevelse av slikt.
Det er et knippe av Bachs motetter som altså er med på denne platen - noen riktig så kjente - andre litt mindre fremført.
Både «Jesu, meine Freude», BWV 227 og «Singet dem Herrn ein neues Lied», BWV 225 er blant undertegnedes favoritter i denne formen - og på "gutterommet" har jeg en del innspillinger av disse motettene, men finner egentlig ingen som matcher denne innspillingen.
Det hjelper selvsagt at dette er en SACD-innspilling - og igjen leverer plateselskapet en optimal produksjon.

På platen:
O Jesu Christ, meins Lebens Licht, BWV 118
Singet dem Herrn ein neues Lied, BWV 225
Der Geist hilft unser Schwachheit auf, BWV 226
Jesu, meine Freude, BWV 227
Furchte dich nicht, ich bin bei dir, BWV 228
Komm, Jesu, komm, BWV 229
Lobet den Herrn, alle Heiden, BWV 230

J. S. BACH: The Motets
Det Norske Solistkor, Ensemble Allegria
Dirigent: Grete Pedersen
BIS 2251-SACD (2017)
Spilletid: 66:40

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar