søndag 14. oktober 2018

Virtuos klang gir en meget god opplevelse

Her er en ny plate med vårt internasjonale stjerneskudd Eldbjørg Hemsing. Denne gangen med tsjekkisk musikk på programmet. Og det er en herlig time Hemsing gir oss.
Hennes talent er udiskutabelt, og det er spennende å få oppleve henne i denne platen med musikk av Anton Dvorak (1841.1904) og Josef Suk (1874-1935).  
Hennes forrige plate med musikk av Borgstrøm og Shostakovich var en liten bombe av en plate - full av kontraster og spenning. Mens denne platen på mange måter samles rundt den østeuropeiske klangen, en klang Eldbjørg Hemsing viser at hun behersker veldig godt - selv om hun omtales som fiolinisten med den lyse nordiske klangen.
På plata finnes selvsagt et standardverk i Dvoraks fiolinkonsert, men like spennende er hennes versjon av Josef Suks fantasi. Dette er et verk som fortjener å bli lyttet til - og blir for meg platas høydepunkt. 
Hemsing spiller med en stor grad av intensitet og virtuositet. Teknisk er hun på det internasjonale toppnivå - og valg av musikalske foredrag er riktig så gode. Det er også fint å registrere at orkesterets spill er godt - og her gjør dirigenten Alan Burbayev en fin innsats som orkesterleder for et lydhørt ensemble.
Dette er nok en god plate fra det norske stortalentet - og fortjener mye oppmerksomhet.

På platen:
Anton Dvorak: «Fiolinkonsert i a-moll» op.53
Josef Suk: «Fantasi i g-moll» op.24
Josef Suk: «Liebeslied» op.7 / 1

ELDBJØRG HEMSING: Musikk av Dvorak og Suk
Eldbjørg Hemsing, fiolin
Antwerpen symfoniorkster - Alan Buribayev
BIS 2246-SACD (2018)
Spilletid: 62.02Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar