onsdag 30. januar 2019

Bruksmusikkens fortreffelighet

Duoen Vegard Landaas (saxofon) og Anders Eidsten Dahl er ute med sin andre cd, der de har lett seg frem til mer musikk som passer denne kombinasjonen av instrumenter.

Det er snart 5 år siden den forrige cd-platen «Aria» sluppet, og årene som har gått har musikerne brukt godt, for musikken de presenterer passer den spesielle kombinasjonen av saxofon og orgel.
Dette er på ingen måte hverdagskost, men derfor er det usedvanlig fint å hente frem dette instrumentet. Og når presentasjonen og spillet er godt - blir dette en fin opplevelse å lytte til, og vil kanskje anspore musikere til å ta frem musikk i ulike sjangere og ulik besetning. For det er definitivt lov å prøve seg på musikk som opprinnelig ikke skrevet for ett spesielt instrument.
På denne platen finner du klassiske perler og spennende folkemusikkarrangementer - alt gjort på forbilledlig vis.
Vegard Landaas viser igjen frem et meget godt saxofonspill, der spesielt klangen er uimotståelig. Og når den musikalske medmusikeren trakterer orgelet i Strømsø kirke i Drammen på slik måte som det er gjort her, fyker timen av gårde.
Her får du servert musikk av Johann Sebastian Bach. Gabriel Fauré, Maria Theresia Paradis, Erik Satie, Nils Lindberg og Sergej Rakhmaninov. Samt en rekke folketoner.
God plate!

VEGARD LANDAAS / ANDERS EIDSTEN DAHL: «Nøringen»
LAWO Classics LWC 1159 (2018)
Spilletid: 59.11

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar