fredag 11. januar 2019

Den norske klangen

Det Norske Jentekor er ute med en ganske så utrolig flott cd. Her har plateselskapets lydteknikere klart å foredle dette fantastiske korets herlige stemmer. Og når jentekoret formidler den norske tonen på en slik måte som her, er det vel egentlig bare å gi seg over.

Platen innledes med en usedvanlig vár og nydelig versjon av Geir Tveitts «Velkomne med æra», her i et arrangement av Linn Andrea Fuglseth.
Og dermed er standarden satt for et møte med den norske musikkskatten. Her er det formidlingen til koret som lyser. De ansvarlige har også vært flinke til å sette sammen et program som er variert - og som aldri blir kjedelig.
Mange av stykkene som fremføres er også utrolig godt arrangert, og er med på å fremheve de vakre stemmene til jentekoret.
At dirigent Anne Karin Sundal-Ask igjen viser hvor dyktig hun er som musikalsk formskaper, og ikke minst å fremelske koristenes diksjon er imponerende.
Det nesten umulig å plukke frem enkelt stykker på denne platen, men likevel .... Tveitts «Velkomne med æra», Knut Nystedts arrangement av Neslandkyrkja, et nydelig gjenhør med «Fola, fola Blakken», Griegs «Gjendines Bådnlåt» og ikke minst platas tre avsluttende arrangementer av Tone Krohn gjør platen særdeles minneverdig.
Her er det et kor som omfavner musikken - med vokale malerier av de musikalsk tanker. Slikt står det respekt av!

Komponistene som er representert på platen er:
Geirr Tveitt, Carl Gustav Sparre Olsen, Knut Nystedt og Edvard Grieg, samt utrolig flott versjoner av en rekke tradisjonelle toner.

DET NORSKE JENTEKOR: «Folketoner»
2L - 144 - SACD (2018)
Spilletid: 43.00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar