mandag 14. oktober 2019

Historiefortellerne

Bergen Barokks tre medlemmer - Frode Thorsen, Adrian Rovatkay og Hans Knut Sveen - har denne gangen gitt ut en plate med musikk av Georg Philipp Telemann (1681-1767) - og med gjestekomposisjoner av Jean Daniel Braun (1728-1740) og Johann Friedrich Fasch (1688-1758). Og platas fremdrift og ikke minst et rikholdig og meget informativt cd-hefte gir denne platen et usedvanlig anstrøk av musikalsk historiefortelling.

Telemann er nok for de aller fleste kommet litt i skyggen av de to store, Johann Sebastian Bach og Georg Friedrich Händel. Men Telemann var av det usedvanlig produktive slaget, og for sin samtid var han alltid friskheten selv i sin musikk. Han fulgte med i den musikalske utvikling - og da er det rett og rimelig at Bergen Barokk har navnet denne platen «Telemann the Chameleon».
Og det er jo bare å la seg fascinere av denne platen. Her hører vi solostykker for blokkfløyter, fagott og cembalo, samt duetter, og trioer.
Ved siden av at de tre musikerne har vært flinke til å plukke musikk til dette prosjektet, gir programmet lytteren anledning til å følge Telemanns musikalske utvikling og alle hans forskjellige stiler. Selv uvanlige kombinasjoner av instrumenter prøver Telemann ut i sin musikk - blant annet kombinasjonen av bassfløyte og fagott. Spesielt og spennende!
De tre musikerne som formidler musikken, gjør det på en fortreffelig måte. Lytteren blir satt inn i den musikalske rammen som utøverne tegner opp, og med cd-heftet som ledsager er det bare å la seg forføre.

Bergen Barokk er:
Frode Thorsen (blokkfløyter, Adrian Rovatkay (fagott) og Hans Knut Sveen (cembalo)

BERGEN BAROKK: Telemann the Chameleon
LAWO Classics LWC 1158 (2018)
Spilletid: 76:40

1 kommentar: