fredag 11. oktober 2019

Percy Graingers skattekiste

For korpsmusikere er Percy Grainger (1882-1961) en kjær komponist. Hvem har ikke spilt Irish Tune, «Shepherd's Hey» eller «Molly on the shore».....Nå har du Graingers skriverier for blåsere komplett - på 3 cd-plater med Marinemusikken.

Kongelige Norske Marines Musikkorps er det hele og fulle navn på et korps som virkelig gjennomfører sine prosjekter på en meget fin måte. Denne gangen har de altså samlet Percy Graingers musikk for forskjellige varianter inne korps eller blåseensemble. Prisverdig, interessant - og lyttervennlig.
Det er Bjarte Engeset som leder Marinemusikken gjennom disse tre cd-platene. Og det er stødig spill som maestroen får ut av sine musikere.
På disse platene bekrefter korpset deres tilhørighet i det nasjonale musikkbildet - og de leverer absolutt inn en flott søknad inn mot internasjonal anerkjennelse når det gjelder musikk for blåsere.

Platene inneholder selvsagt fine versjoner av de velkjente stykkene, og vi finner også en versjon nummer 2 av Irish Tune på denne samlingen.

Ved siden av disse tre før nevnte stykkene er det «Lincolnshire Posy» som er det mest omfattende verket på denne samlingen, men også de bredt anlagte «Hill song» nr. 1 og 2 skiller seg ut som meget interessant lytting.

Grainger arrangerte og instrumenterte også andre komponisters musikk for korps - og her finner vi blant annet verk som opprinnelig er skrevet av Johann Sebastian Bach, hans sønn Christian Phillip Emanuel, Franz Liszt og Joasquin de Prez

Her er det bare å fråtse litt i god musikk - både for korpsmennesker og andre.

Program:
CD1: https://www.naxos.com/catalogue/item.asp?item_code=8.573679
CD 2: https://www.naxos.com/catalogue/item.asp?item_code=8.573680
CD 3: https://www.naxos.com/catalogue/item.asp?item_code=8.573681

PERCY GRAINGER: Complete Music for wind band
Kongelige Norske Marines Musikkorps - Bjarte Engeset (dirigent)
Joachim Carrk (piano), Hans Knut Sveen (orgel)
Naxos Wind Band Classics (2016-2018)
Spilletid: 205:23

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar