fredag 11. februar 2022

Vakker italiensk barokkmusikk


 Igjen kommer den en kvalitetsinnspilling med mezzosopranen Marianne Beate Kielland og Oslo Circles. Her er det italiensk barokkmusikk av det melankolske slaget som tolkes - og det gjøres meget godt!


Det er noen år siden ensemblet ga ut en plate med musikk av Henry Purcell og kontratenoren David Hansen. Nå topper ensemblet denne med musikk av blant andre komponistene Frescobaldi, Sances, Mealli, Monteverdi, Rossi, Merula, Kapsberger. 

Det er en usedvanlig god musisering vi er vitne til med denne platen. For det første er programmet meget godt satts sammen. Det er interessant musikk som presenteres og musikken settes inn i perfekt setting av religiøse Maria-klager, sanger om tapt kjærlighet og vakre instrumentalstykker.

Vi settes tilbake til 1600-tallets Italia og her det bare og nyte - ikke minst takket være dedikerte og dyktige musikere.

Marianne Beate Kielland er etter hvert blitt en stor internasjonal sanger, og kan skilte med oppdrag sammen med blant andre Philippe Herreweghe, Masaaki Suzuki, Andrew Manze, Rinaldo Alessandrini og ikke minst Jordi Savall. Hun har også musisert sammen ble verdenskjente orkestre og ensembler. Slikt sett har hun tilegnet seg en evne til å fargelegge musikken hun framfører på et strålende vis.

Oslo Circles er et ensemble som etter bare 7 år (i skrivende stund) har etablert seg som et strålende barokkensemble, noe denne innspillingen viser med all tydelighet. 

Dinko Fabris har skrevet en god og ledsagende tekst i cd-heftet.

Det er bare å bukke pent og takke for en fantastisk flott plate!

Oslo Circles er:
Astrid Kirschner, barokkfiolin - Maria Ines Zanovello, barokkfiolin - Mime Brinkmann, viola da gamba - Karl Nyhlin, throebe og Mariangiola Martello, cembalo og orgel.

LAMENTO: Oslo Circles / Marianne Beate Kielland
LAWO Classics LWC1226 (2022)
Spilletid: 64:06

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar