onsdag 1. juli 2015

Velklingende musikkdramatikk

Billuca ensemble er ute med sitt andre prosjekt på cd - «Sanger fra en ferdskriver». Dette er egentlig en forestilling basert på eldre tekster, men med ny musikk av Martin Smidt. Resultatet er godt, men gir nok enda mer til publikum som også ser denne forestillingen.

Tekstene opprinnelig skrevet av Sir Edward Dyer, William Shakespeare, Percy Bysshe Shelley, Oliver Wendell Holmes, Emily Brinte, Dante Gabriel Rossetti og Kristofer Blindheim Grønskag. Sistnevnte har også skrevet manus til forestillingen.

All musikk er skrevet av ensemblets slagverker Martin Smidt. Og musikken er velklingende og vakker, og fungerer veldig fint opp mot tekstene som brukes. Men så var det problematikken med å vidreformidle musikken uten de sceniske delene som gir forestillingen en helhet.
Musikken er spennende nok, og musikerne gjør virkelig en flott innsats. Vokalistene Kristina Olsen Smidt og Hege Fernanda Stokstad kler de tekstlige innslagene på en særs fin måte og resten av ensemblet lager et nydelig teppe av klanger. Likevel - når man vet at dette prosjektet også inneholder elementer av dans og teater, samt video, ting man altså ikke får oppleve med denne innspillingen, føler man seg nesten litt snytt - på en positiv måte fordi musikken og ensemblets formidling i seg selv lover mye.
Historien er om en ung jente som vil skrive en kjærlighetssang for å vinne en person hun er forelsket i, og i søket etter inspirasjon til sangen gjør jenta en emosjonell og musikalsk reise gjennom galaksene til gamle stjernepoeter.
Joda, historien er verd en plate den! - og i september 2015 skal forestillingen spilles i Kristiansund og i Oslo.

BILLUCA ENSEMBLE: «Sanger fra en ferdskriver»
Øra fonogram OF085 (2015)

Genre: Musikkteater

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar