torsdag 10. desember 2015

Nok en mesterlig Bach-cd

Kåre Nordstoga er nok en gang ute med en Bach-cd. Denne gangen er en dobbelt-cd der triosonatene står i fokus. Nå er det ikke første gang Nordstoga spiller inn disse verkene, og man kan ane at han har et enda med modent musikalsk blikk i denne nye versjonen.

Den norske organisten spilte inn Johann Sebastian Bachs (1685-1750) seks triosonater på plateselskapet Simax i 1997 - da på Ryde & Berg-orgelet i Oslo Domkirke. En innspillingen som fortsatt står seg umåtelig godt.
Men Nordstoga holder nå på med å spille inn hele ni cd-plater på historiske orgler rundt om i Europa - og denne gangen har han tatt med seg orgelkrakken til St. Jacobi-kirken i Hamburg - et orgel som selvsagt passer Bachs musikk på et fortreffelig vis. Når også organisten, samt lydmiksen er av det fortreffelige slaget blir lytteopplevelsen av det meget fine slaget.
I tillegg til Triosantene - som er nummerert i BWV-katalogen fra 525 til 530, har han også fått plass til «Toccata og fuge i de-moll» BWV538 (Dorian), «Toccata, adagio og fuge i C-dur» BWV564, samt de to mindre verkene «Trio i d-moll» BWV583 og «Canzona i d-moll» BWV588.
Det er alltid en fornøyelse å sette på en cd med domorganisten i Oslo domkirke, og det er meget beundringsverdig at Nordstoga har gitt seg i kast med dette prosjektet på hele ni cd-plater.
Det er bare å glede seg til den neste!

KÅRE NORDSTOGA: Triosonater av J. S. Bach
LAWO Classics LWC1087 (2015)
SACD Surround 5.0
Spilletid: 129:10 (2 cd)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar