fredag 24. februar 2017

Herlig musisering!

Bergen Filharmoniske orkester og Neeme Järvi har gjort det igjen - denne gangen sammen med cellisten Truls Mørk og pianistene Louis Lortie og Hélene Mercier.Det er unektelig to verk som lyser på denne platen med musikk av Camille Saint-Saens (1835-1921). «Cellokonsert nr.1» og fantasien «Africa» for klaver og orkester.
Maken til spill som Truls Mørk serverer, skal man virkelig lete lenge i platejungelen for å finne dets like. Hans duggfriske spill - inderlige innlevelse og klokkeklare klang er forbilledlig. Også den andre konserten står seg meget godt i Mørks versjon. Han har altså en egen evne til å gi lysende liv til all musikk - og denne er heller intet unntak.
Ved siden av det nydelige spillet til Truls Mørk (han medvirker også på «La Cygne» fra «Dyrenes karneval) - så er det Louis Lorties fantastiske pianospill i fantasien «Africa» som fenger oppmerksomheten. Her er det tangentspill av klasse!
En del av musikerne i Bergen-filharmonien er med på en hyggelig versjon av «Dyrenes karneval» - et stykke musikk som gir instrumentalistene fine utfordringer. Og den litt mer ukjente «Carpice-valse» op.76 med tilnavnet Bryllupskaken - er med på å gi oss i sofaen en virkelig god opplevelse.

På plata:
«Cellokonsert nr.1 a-moll» op.33
«Cellokonsert nr.2 d-moll» op.119
«Le Carnaval des animaux»
«Carpice-valse» op.76
«Africa» op.89

CAMILLE SAINT-SAENS: Cellokonserter og Dyrenes karneval
Truls Mørk, cello - Louis Lortie, klaver - Hélene Mercier, klaver
Bergen filharmoniske orkester - Neeme Järvi
Chandos CHSA 5162 (2016)
Spilletid: 75.32


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar