onsdag 9. august 2017

Musikkglede!

Hvor mange innspillinger med noen av Beethovens og Schuberts strykekvartetter bør det være plass til i det musikalske univers? Definitivt en til - denne!Oslo Strykekvartett har strengespillere som kan det de gir seg i kast med. Denne gangen er det en av de korteste - og en av de lengste av det man kan kalle «klassiskerne» innen strykekvartett-universet.
«Strykekvartett nr.11 i f-moll» op.95 av Ludvig van Beethoven (1770-1827) er distinkt, og her presenteres en komponist som går rett på sak - og serverer melodilinjer og klangbygging som tidvis røsker litt i den klassiske kammermusikksjela. Oslo Strykekvartett vet å formidle slikt. Det er presist, klangfullt, vakkert og fremoverlent spill de serverer i denne kvartetten.
Den nær 45 minutter lange «Strykekvartett nr.15 i G-dur» op.161  er den siste Franz Schubert (1797-1828) skrev. Og hva den unge komponisten, som døde så alt for tidlig, får ut i drama og musikalsk koloritt er bare helt herlig. Et slikt verk fordrer naturligvis potente utøvere. Her viser de fire musikerne hva som virkelig bor i dem. De holder intensiteten oppe hele veien, og henter frem de viktige formidlingsknepene som kjennetegner musikere i det ypperste sjiktet. For der befinner Geir Inge Lotsberg (fiolin), Liv Hilde Klokk (fiolin), Are Sandbakken (bratsj) og Øystein Sonstad (cello) seg.
Overskudd, musikkglede og dyp innsikt preger denne platen, som gjerne får flere runder i spilleren!
Cellist Øystein Sonstad har også skrevet teksten i det medfølgende cd-heftet.

PS! Nevnte jeg at lydbildet er helt nydelig?

Lydformater: 5.1 DTS HD - 9.1 Dolby Atmos - 2.0 LPCM - 9.1 Auro 3D

OSLO STRING QUARTET: «Minor Major»
Musikk av Beethoven og Schubert
Oslo String Quartet
2L - 135 - SABD (2017)
Spilletid: 64.32

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar