fredag 4. august 2017

Klangfull og virtuos

Det er i første rekke den delikate klangen Ragnhild Hemsing får med sin fiolin som er slående på denne innspillingen. Ikke dumt, på en plate som profilerer tre av Nordens store komponister.Det er alltid en fornøyelse å lytte til Ragnhild Hemsings fiolinspill. Hennes arbeid med musikken som skal fremføres er oppriktig og hun klarer å treffe de strengene som må vibrere for at formidlingen skal nå de ypperste kvaliteter. Det gjør hun på denne innspillingen, sammen med «sin» pianist Tor Espen Aspaas. Et slikt samarbeid (som startet i 2010), gir naturligvis frukter over tid - noe denne platen bekrefter.
I Griegs tredje fiolinsonate (c-moll op. 45) omkranses spillet av den varme klangen til Hemsing. Både musikk og spill er «urnorsk» og formidlingen er superb! I «Danses Champêtres» op.106 av Jean Sibelius favner musikerne lidenskapen og lekenheten i de fem små stykkene, og virtuosen Ragnhild Hemsing får virkelig fritt spillerom i Carl Nielsens første fiolinsonate (A-dur op.9).
Når det kommer nye plater, oppleves en sjelden gang en følelse av å få lov til å leve i musikken - sammen musikerne. Hemsing og Aspaas formidler en slik følelse - og da blir det helt uovertruffent!
Her oser det av musikalitet og delikat formidling!

Lydformater: 5.1 DTS - 9.1 Dolby Atmos - 2.0 LPCM - 9.1 Auro 3D

RAGNHILD HEMSING OG TOR ESPEN ASPAAS: «Northern Timbre»
Musikk av Edvard Grieg (1843-1907), Jean Sibelius (1865-1957) og Carl Nielsen (1865-1931)
2L - 138 - SABD (2017)
Spilletid: 58.41


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar