onsdag 23. august 2017

Inderlig stemmeprakt

Her kan bli virkelig godt kjent med en av renessansens store komponister, Tomás Luis de Victoria (1548-1611). Og det bør man - for her presenterer Nordic Voices en stemmeprakt av sjeldent merke.Dette er musikk de seks sangerne i Nordic Voices behersker. Samsangen er uimotståelig - og den delikate klangen gjør opplevelsen herlig fullkommen.
Gruppens sammensetning; To sopraner, mezzosopran, tenor, baryton og bass gir et rikt klangbilde - og de forskjellige utøvernes stemmer passer perfekt til hverandre.Diksjonen er nydelig - og musikkformidlingen er - i likhet med sangernes musikkforståelse av musikk fra denne tiden - helt optimal.
Det finnes mange ensembler rundt om i verden som gir seg i kast med musikk av dette kaliberet. Nordic Voices behøver definitivt ikke skjemmes over dette fine bidraget til å dokumentere renessansens klanger og tekster.

Musikken er hentet fra: «Motecta» (1572), «Liber Primus qui Missas, Psalmos ad Magnificat Virginem Dei Matrem Salutationes» (1576) og «Officium Hebdomadae Sanctae» (1585).

Nordic Voices er;
Tone Elisabeth Braaten, sopran
Ingrid Hanken, sopran
Ebba Rydh, mezzosopran
Per Kristian Amundrød, tenor
Frank Havrøy, baryton
Rolf Magne Asser, bass

TOMÁS LUIS DE VICTORIA: Works for six voices
Nordic Voices
Chandos Early Music CHSA0402 (2017)
Spilletid: 55.34

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar