søndag 6. august 2017

Vel formidlet barokk

Dietrich Buxtehode (1637-1707) er ikke den barokkomponisten som først tas fram når man skal sette på en cd. Men dette platen «Membra Jesu Nostri» - en kantatesyklus - bør så absolutt rette på det.Det norske plateselskapet Lawo har gått over kjølen for å hente inn denne innspillingen med Vox Scaniensis. Ensemblet, som er hjemmehørende i Malmö / Lund-regionen. De har holdt på å formidle renessanse, barokk og moderne musikk i rundt 15 år - og med denne platen så viser de hvor dyktige disse musikerne er.
Vokalensemblet er svensk, mens medmusikerne er hentet inn fra hele Skandinavia - og det musikalske resultatet viser igjen at denne typen musikk formidles meget godt fra denne delen av Europa.
«Membra Jesu Nostri» er Buxtehodes mest betydelige verk, og de sju kantatene beskriver Jesu lidelse på en spesiell måte, da hver kantate er beskriver den korsfestede Jesus' ulike lemmer - slik som føtter, kne, side, bryst og så videre. En spesiell, men interessant måte å nærme seg en religiøs sfære i musikken.
Musikken er enkel å forholde seg til - og egner seg meget godt til å stifte et nærmere bekjentskap den den dansk-tyske komponisten Dietrich Buxtehode.

DIETRICH BUXTEHODE: «Membra Jesu Nostri»
Vox Scaniensis - Peter Wallin (kunstnerisk leder)
LAWO Music LWM010 (2016)
Spilletid: 59.03


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar