torsdag 20. desember 2018

Barokkansk mesterstykke

Barokkanerne overbeviser stadig. Her er en plate som definitivt føyer seg inn i rekken av strålende innspillinger i 2018.

Det er musikk av ledende barokk-komponister som musikerne har gitt seg i kast med på denne platen. Programmet er godt og logisk, all den tid de fire komponistene var aktuelle for kantorstillingen i Thomaskirken i Leipzig - en stilling Johann Sebastian Bach stakk av med.
Musikken som er valg er advent- og julekantater av herrene Fasch, Graupner, Telemann og J.S. Bach.
Umiddelbart fanges lytteren inn i en klangverden, der vokale og instrumentale deler er utrolig fint balansert. Musikken som er valgt er gjort med omhu. Programmet er satt sammen på en måte som gjør opplevelsen til en hjemme-i-stua-konsert, noe som er en liten opplevelse i seg selv.
Framførelsene serveres med musikalsk varme og ensemblet innehar en naturlig perfeksjon som gir musikken det lille ekstra som hever opplevelsen. Sånn sett er det greit å sende en liten blomst til tekniker Jørn Pedersen.

På denne innspillingen har Barokkanerne fått med seg gjestesolistene Cecilia Bernardini (fiolin), Berit Norbakken Solset (sopran). Marianne Beate Kielland (mezzosopran), Anders J. Dahlin (tenor) og Halvor F. Melien (baryton). Og det er Alfredo Bernardini som leder ensemblet på denne innspillingen.

På platen:
Johann Friedrich Fasch (1688-1758): «Er heißet Wunderbar»
Christoph Graupner (1683-1760): «Der Herr wird König sein»
Georg Philipp Telemann (1681-1767): «Konsert i e-moll» TWV 53:e2
Johann Sebastian Bach (1685-1750): «Schwingt freudig euch empor» BWV 36 + «Bereite dich, Zion» fra «Juleoratoriet»

BAROKKANERNE: «Er heißet Wunderbar»
Alfredo Bernardini (kunstnerisk leder)
LAWO  LWC 1169 (2018)
Spilletid: 67.38

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar