lørdag 8. desember 2018

En genial juleplate

Her er - etter min skarve mening - årets juleplate. 13 julesanger fra 13 nasjoner - i lekre arrangementer - gikk rett i hjertet til undertegnede.

Denne platen har nemlig noe av det som mange juleplater mangler - et spesielt budskap, pakket inn i en spennende verden av klanger. Ikke bare er det fine melodier, men arrangeringen av denne musikken for vokal, fiolin, cello og klaver er utrolig dyktig gjort av Ewa Serafin (med Knut Størdal som medarrangør på ett spor). Hun legger et nydelig, og tidvis litt utfordrende klangteppe som virkelig pirrer nysgjerrigheten.
Musikerne på denne platen, Julia, Maria og Daria Serafin utgjør en akustisk trio som er samspilte, og som vet hvordan en slik trio får en best mulig balanse og slikt sett klarer de å skape musikalske fargepaletter som er mildt sagt utsøkte.
Når så den herlige vokalen til Helga Johanne Størdal ikler den musikalske grunnmuren til musikerne, er denne platen fullbrakt.
Balansen er nydelig - musikerne lytter - og de fire som bidrar, skaper en musikalsk organisme som virkelig er spesiell. Konseptet er spennende og spillet er av det virkelig gode slaget!
Dette er ikke en juleplate som du er ferdig med i løpet av 45 minutter, den gjør seg best etter mange runder i spilleren. Slikt kjennetegner kvalitet!

Musikken er hentet fra England, Skottland, Frankrike, Canada (indiansk), Polen, Vietnam, USA, Tanzania, Tyskland, Venezuela, Island, Palestina og Norge/Sverige.

HELGA JOHANNE STØRDAL / TRIO SERAFIN: Julefred over jorda
LØD 2018 (2018)
Spilletid: 42.32

1 kommentar:

  1. Etter å ha sittet på konserten i går og hørt på den utrolig vakre stemmen til Helga Johanne Størdal, de spennende arrangementene og de spenstige harmoniene til Serafin-søstrene på klaver, fiolin og cello, skulle jeg ønske at det alle musikkinteresserte fikk øynene og ørene opp for disse fantastiske musikerne!
    Konsertlokalene burde vært stappfulle!
    Inger Dahlø

    SvarSlett