fredag 21. desember 2018

En god jule-cd

Fauna vokalkvintett er ute med sitt julealbum. En plate som er stemningsskapende, mer enn revolusjonerende - i den grad julesanger kan få en slik merkelapp.

Men joda - her og der gnistrer det til med litt magi. Spesielt i en veldig spennende versjon av «Et barn er født i Betlehem», der kvintetten forener ulike sangformer på en forbilledlig måte.
Også platens to siste sanger - «Julesang» og «Kling no, klokka» er av det særdeles fine og litt spennende slaget som er med på å lage litt krydderier i julens mangle plateslipp.
Men den aller største kvaliteten er kvintetten selv. Det er fem fascinerende stemmer som står veldig godt til hverandre, og det er godt å høre deres nydelige diksjon.
Kvintetten har tatt med en god del av de kjente julesangene og ikledd dem sine egne arrangementer, noe som passer de fem vokalistene godt. Vi får også møte flere mer ukjente sanger, slik som «Et lidet barn så lystelig», «Haugebonden» og «Nu er det gamle år forsvunnet». Fine julebekjentskaper.

Denne platen skiller seg litt ut fra «den vanlige» juleplaten, og er en fin klangopplevelse fra julehylla takket være de kontrastene kvintetten skaper.

FAUNA VOKALKVINTETT: «Ljos»
2L 151-SACD (2018)
5.0 surround
Spilletid: 44.26

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar